slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9 slideshow 10 slideshow 11 slideshow 12

Jelenlegi hely

Hírek, egyéb információk

2016. május

Figyelem, fontos infók a Sokorói Kalandok Teljesítménytúrán indulóknak!
Környezetünk védelmében teljesítménytúráinkon innentől mi sem használunk eldobható műanyag poharat, ezért kérünk mindenkit, hogy hozzon magával poharat, bögrét! A rajtban korlátozott számban vásárolható műanyag Bakonyi Kalandorok TE túrabögre 200 Ft-ért!
A túrán elektronikus indítási és érkeztetési rendszert használunk a BTHE-vel együttműködve. Kérünk Titeket, ha van BTHE kártyátok, vagy azonosító számotok, hozzátok magatokkal a gyorsabb regisztráció érdekében. Ha még jobban szeretnétek gyorsítani a rajtolást, akkor pedig nevezzetek elő. Május 10-ig nem késő, de a nevezést utalás is kövesse, különben sajnos törölnünk kell.
Parkolásra a közeli, Jókai utcai focipálya előtti vagy mögötti parkolót javasoljuk.
Szép időt, kellemes túrát kívánunk!
 
 

2016. április

Idén pünkösdvasárnap egyesületünk első ízben rendezi meg a Sokorói Kalandok Teljesítménytúrát 3 különböző résztávon (50, 35 és 15 km).

Sportturisztikai rendezvényünk során a résztvevők megismerkedhetnek a Sokorói tájegység főbb látnivalóival, a környék kiemelkedő természeti értékeivel.

Már a rajt- és egyben célhelyül szolgáló Szent István tér is bővelkedik a nevezetességekben, itt található a késői barokk stílusban, Mária Terézia magánpénztárából épített római katolikus templom, a település hősi halottainak tisztelgő első és második világháborús emlékhely, Szent István fejszobra, a millenniumi kettőskereszt és a fájdalmas veszteségeinket ábrázoló trianoni emlékmű.

A Kalandorok végigjárják a mély, vízmosta szurdikot, amely a település leghíresebb látnivalója, megcsodálhatják a hatalmas, védett, öreg hársfák között megbúvó Szent Donát Kápolnát, majd távválasztástól függően kortyolhatnak a finom, friss vizet kínáló Béla-kút forrásából, megpróbálhatják körbeölelni a több mint 300 éves, gigantikus famatuzsálemet, a Hatos-tölgyet, frissíthetnek az Árpád-kút forrásánál és Nyúl legjellegzetesebb pinceutcáján, a Vaskapun is koptathatják bakancsukat. Mindezen látnivalók közt a változatos Sokorói dombvidék emelkedőivel is meg kell küzdeni a teljesítménytúrára vállalkozóknak.

A túra minden távja a Cartographia Kupa és az Észak-Dunántúli Kupa fordulója.

Cartographia kiadványok kaphatók lesznek a rajtban és a célban 20%-os kedvezményes áron!

Rajt és cél: Nyúl, Polgármesteri Hivatal Étterme, Szent István tér. Rajtidő: 50-es kaland: 6:30-8:00; 35-ös kaland: 7:30-11:00; 15-ös kaland: 8:00-11:00.

Minden fontos infót a túráról itt megtaláltok.

Vegyétek igénybe az előnevezési lehetőséget és sokkal gyorsabb lesz a rajtolásotok! Ne feledjétek, az előnevezők között több értékes nyereményt sorsolunk ki. Lesz ajándékcsomag az egyesület relikviáiból, de értékes sport és egészségügyi csomagokat, sőt pálinkát, illetve masszázsutalványt is nyerhettek. A fődíj pedig: 1 db üdülési utalvány, amely tartalmaz 2 éjszaka szállást 2 személy részére félpanziós szolgáltatással és wellness-részleg korlátlan használatával a SZÉPALMA HOTELBEN! A nyereményeket a szerencsés nyertesek a célban átvehetik, sorsolás reggel 7-kor a rajtban! A felajánlásokat ezúttal is köszönjük támogatóinknak!

Előnevezők figyelem: előnevezést csak a nevezési díj határidőre történő átutalásával együtt fogadunk el. Fizetési határidő: űrlap kitöltése + 5 munkanap, de május 5. után történő előnevezés esetén legkésőbb 2016. május 10.!!!

A rajtban mindenkinek színes, részletes útvonaladatokat, térképet tartalmazó itinert adunk!

Mindhárom távra letölthetitek a GPS track-eket itt.

Idei első teljesítménytúránkra a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának természetvédelmi engedélyén túl megkaptuk a Kisalföld Erdőgazdaság Zrt. területhasználati engedélyét is.

Díjazás: 50 km: egyedi jelvény, 35 és 15 km: kitűző és mindegyik távon színes, névre szóló oklevél.

Minden ellenőrzőpont egyben frissítőpont is és a célban mindenki a vendégünk egy tál meleg ételre!

10 éves kor alatt és 70 éves kor felett a részvétel ingyenes, de regisztrálni ugyanúgy kötelező!

Terepfutókat is várunk, az ellenőrző pontok 10 km/óra sebességre nyitnak!

Sérülésmentes felkészülést, csodás időjárást és kellemes túrát kívánok! Találkozzunk pünkösdvasárnap a Sokoró dombjain, hegyein!

Támogatóink:

Leier Hungária Kft.

Nyúl Önkormányzata

Szépalma Hotel

Cartographia - A térképszakértő

Erzsébet Vendégház Csesznek

RP OUTDOOR Túrafelszerelés

St. Hildegárd Gyógyszertár

Szeretet masszázs - Ildikó

Pannonhalmi Pálinkárium

 

 

2016. január

CARTOGRAPHIA KUPA

Az előző években a Magas-Bakony teljesítménytúra teljesítését igazolhattátok a Cartographia Kupában, idén a Sokorói Kalandok TT lesz a kupa fordulója. Még nem késő elkezdeni összegyűjteni a minimum 8 igazolást, hogy kiérdemeld a saját serleged! A hetedik alkalommal meghirdetett Cartographia Kupa célja a teljesítménytúrázás népszerűsítése, hazánk természeti szépségeinek megismertetése. 

Olvasd el a kiírást: http://www.cartographia.hu/kiiras/ húzz bakancsot és túrázz velünk!

A Kupa 2016 évi túráinak litáját itt találjátok: http://www.cartographia.hu/turak/

Május idusán találkozunk Nyúl településen, ahol az összes Cartographia turistatérkép elérhető lesz jelentős kedvezménnyel, sőt a túrán résztvevők 20% kedvezményre jogosító kupont kapnak a Cartographia termékeire, melyet 2016. december 31-ig használhatnak fel.

A Cartographia Kft. a Cartographia Kupa 2016 teljesítménytúra mozgalomhoz kapcsolódóan a túrákon résztvevők részére digitális fotópályázatot hirdet, amin bárki részt vehet, ha a mozgalom túráján készült a fotója (függetlenül attól, hogy a kupát teljesíti-e). Fotópályázat infók: http://www.cartographia.hu/fotopalyazat/

 

XI. ÉSZAK-DUNÁNTÚLI KUPA

Aki részt vesz a Sokorói Kalandok TT-n, akár 2 kupához is közelebb kerülhet egy csapásra. A XI. Észak-Dunántúli Kupa része lesz a teljesítménytúra. A kupa teljesítésének feltétele: a tagszervezetek által 2016-ben rendezett és a felsorolt 40 túra közül legalább 12 rendezvényen részt kell venni az adott rendezvény kiírása szerint, km megkötés nélkül. Aki mind a 6 megyében teljesít legalább egy túrát, annak csak 8 rendezvényen kell részt vennie. Részletes infók: http://www.edttsz.hu/edk.html

2013 Andras Ducz / Powered by ENICRA