slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4 slideshow 5 slideshow 6 slideshow 7 slideshow 8 slideshow 9 slideshow 10 slideshow 11 slideshow 12

Jelenlegi hely

Hírek, egyéb információk

2017

CARTOGRAPHIA KUPA
A Magas-Bakony teljesítménytúra teljesítését a Cartographia Kupában is igazolhatod. Még nem késő összegyűjteni a minimum 8 igazolást, hogy kiérdemeld a saját serleged! Olvasd el a kiírást, tájékozódj részletesebben a Kupa feltételeirő és túrázz velünk: http://www.cartographia.hu/kupa

Augusztus végén találkozunk Bakonybélben, ahol az összes Cartographia turistatérkép elérhető lesz 20% kedvezménnyel.

Információk:

Kupa hivatalos oldal: http://www.cartographia.hu/kupa

Kupa facebook oldal: https://www.facebook.com/terkepek

A túrák részletes feldolgozása a Cartographia új aktív portálján: http://funiq.hu/cartographia-kupa-2017 
Fotópályázat: http://www.cartographia.hu/fotopalyazat/

 

 

2016. augusztus

Változatlan nevezési díjakkal, útvonalakkal és vidámsággal, de sok-sok újdonsággal idén nyár végén is várunk Benneteket Bakonybélben!

Rajt és cél: Bakonybél, Pikoló Vendéglő (Kossuth u. 1.), kivéve 20B: Csesznek, Várvölgy Vendéglő.

Minden fontos infót a túráról itt megtaláltok.

Még nem késő, 22-én éjfélig tudtok előnevezni. Biztosítsd mielőbb helyed a Magas-Bakony legnépszerűbb teljesítménytúráján, nevezz kedvezményesen és kerüld el a helyszíni sorban állást. Ne feledjétek, az előnevezők között több értékes nyereményt sorsolunk ki. Lesz ajándékcsomag az egyesület relikviáiból, de értékes sport és egészségügyi csomagot is nyerhettek, sőt a fődíj: 1 db üdülési utalvány, amely tartalmaz 2 éjszaka szállást 2 személy részére félpanziós szolgáltatással és wellness-részleg korlátlan használatával a SZÉPALMA HOTELBEN! A nyereményeket a szerencsés nyertesek a célban átvehetik, sorsolás reggel a rajtban! Előnevezők figyelem: előnevezést csak a nevezési díj határidőre történő átutalásával együtt fogadunk el. Fizetési határidő: 2016. augusztus 22.! Az előnevezőket helyszíni regisztráció és sorban állás nélkül rajtoltatjuk.

Idén a győri RP OUTDOOR túrafelszerelés üzletben is lehet nevezni az eseményre személyesen nyitva tartási időben augusztus 22-ig. Cím: 9025 Győr, Korányi F. tér 18.

Ha valaki lemaradna az előnevezésről, ne csüggedjen, a helyszínen is tudtok nevezni!

A túrán elektronikus indítási és érkeztetési rendszert használunk a BTHE-vel együttműködve. Kérünk Titeket, ha van BTHE kártyátok, vagy azonosító számotok, hozzátok magatokkal a gyorsabb regisztráció érdekében.

Környezetünk védelmében teljesítménytúráinkon innentől mi sem használunk eldobható műanyag poharat, ezért kérünk mindenkit, hogy hozzon magával poharat, bögrét! A rajtban korlátozott számban vásárolható műanyag Bakonyi Kalandorok TE túrabögre 250 Ft-ért!

A túra minden távja az Észak-Dunántúli Kupa fordulója.

A rajtban mindenkinek színes, részletes útvonaladatokat, térképet tartalmazó itinert adunk!

Letölthetitek a GPS track-eket itt.

Díjazás: Mind az 5 távra egyedi jelvény és színes, névre szóló oklevél.

Minden ellenőrzőpont egyben frissítőpont is és a célban mindenki a vendégünk egy tál meleg ételre!

10 éves kor alatt és 70 éves kor felett a részvétel ingyenes, de regisztrálni ugyanúgy kötelező!

Terepfutókat is várunk, az ellenőrző pontok 10 km/óra sebességre nyitnak!

Sérülésmentes felkészülést, csodás időjárást és kellemes túrát kívánok! Találkozzunk a nyár utolsó szombatján Bakonybélben!

Szállást már érdemes idejében foglalni:

http://www.szallasbakonybelben.hu/

Tudjuk, hogy a teljesítménytúra nem verseny, de.... A Cseszneki Várvölgy Vendéglő felajánlásának köszönhetően az 50 és a 20B résztáv legkorábban beérkező teljesítői egy-egy két fős ebéd, vagy vacsorameghívásra (természetesen italfogyasztással együtt) jogosító kupont kapnak ajándékba. Ha Cseszneken jártok, mindenképpen látogassátok meg ezt a hangulatos, kitűnő konyhájú éttermet.

Aki rövidebb távban gondolkodik, javasoljuk, próbálja ki a 20B résztávot a Csesznek (Várvölgy Vendéglő) – Porva-Csesznek vá. – Porva - Szépalmapuszta – Bakonybél útvonalon. Ez az egyetlen résztáv, amely nem körtúra, de megéri végigjárni, hiszen így a Cseszneki dombokon is koptathatjuk bakancsunkat a csodálatos várpanoráma kényeztetésében. Mivel nem körtúra, ha autóval érkeztek, a következőt javasoljuk. Hagyjátok az autót reggel a Bakonybéli célnál, igyatok meg egy kávét a Pikoló Vendéglőben, majd menetrend szerinti buszokkal, Zirci átszállással könnyen Csesznekre juthattok és így a célban vár Benneteket a jól megérdemelt díjazás, a meleg étel és az autótok. Buszjáratok:

7:42 Bakonybél – 08:15 Zirc, 08:17 Zirc – 08:36 Csesznek Suttony

8:47 Bakonybél – 09:40 Zirc, 10:17 Zirc – 10:33 Csesznek Suttony

A Magas-Bakony teljesítménytúrán résztvevőket idén is megjutalmazza a Pannon Csillagda. A túrázók egy film+ szolgáltatásra feljogosító kupont kapnak, amellyel megnézhetnek egy filmet a planetáriumban a Csillagda felkeresése során!

Részletes információk:

MAGAS-BAKONY TT – Előzetes Videó

MAGAS-BAKONY TT - Kiírás

MAGAS-BAKONY TT - Itiner

MAGAS-BAKONY TT - FB Esemény

Támogatóink:

Leier Hungária Kft.

Pikoló Vendéglő Bakonybél

Bakonybél Önkormányzata

Szépalma Hotel

Erzsébet Vendégház Csesznek

RP OUTDOOR Túrafelszerelés

Bakonyi Bakancsos

Várvölgy vendéglő Csesznek

Pannon Csillagda

Vinye.hu Büfé

 

 

2016. június

Újdonság! Idén a győri RP OUTDOOR túrafelszerelés üzletben is lehet nevezni az eseményre személyesen nyitva tartási időben augusztus 22-ig. Cím: 9025 Győr, Korányi F. tér 18.

smile hangulatj

 

 

2015. július

KÜLÖNBUSZ A 20B RÉSZTÁVON INDULÓKNAK

Aki rövidebb távban gondolkodik, javasoljuk, próbálja ki az új, 20B résztávot a Csesznek (Várvölgy Vendéglő) – Porva-Csesznek vá. – Porva - Szépalmapuszta – Bakonybél útvonalon. Ez az egyetlen résztáv, amely nem körtúra, de megéri végigjárni, hiszen így a Cseszneki dombokon is koptathatjuk bakancsunkat a csodálatos várpanoráma kényeztetésében. A logisztika miatt nem kell aggódni, ahogy korábban is ígértem, segítünk benne. A túra napján 9:00-kor közvetlen különbuszt indítunk a célból a rajtba.

A busz indulása: 9:00 Bakonybél, Füsti söröző előtti buszmegálló (Szent Gellért tér 11/A).

Érkezés: kb. 9:30 Csesznek, Várvölgy vendéglő.

A túrára nevezni Cseszneken a Várvölgy vendéglőben tudtok.

A busz díja: 500 Ft / fő. Jelentkezzetek előre a bakonyikalandorok@gmail.com e-mail címen, így biztosíthatjátok helyeteket a buszon. Érdemes mielőbb jelentkezni, a létszámkorlát miatt, nehogy lemaradjatok! Fizetés a helyszínen készpénzben történik.

 

CARTOGRAPHIA KUPA
A Magas-Bakony teljesítménytúra teljesítését a Cartographia Kupában is igazolhatod. Még nem késő összegyűjteni a minimum 8 igazolást, hogy kiérdemeld a saját serleged! Olvasd el a kiírást:http://www.cartographia.hu/kiiras/ és túrázz velünk!
Augusztus végén találkozunk Bakonybélben, ahol az összes Cartographia turistatérkép elérhető lesz 20% kedvezménnyel.

 

2015. április

A tavalyi nevezési díjakat nem emeljük, sőt, aki július 15-ig előnevez, 2/3-ad áron vehet részt a teljesítménytúrán! És ez még nem minden: az előnevezők között 1 db üdülési utalványt sorsolunk ki, amely tartalmaz 2 éjszaka szállást 2 személy részére félpanziós szolgáltatással és a wellnes-részleg korlátlan használatával a SZÉPALMA HOTELBEN! Sorsolás: 2015. 08. 29-én Bakonybélben a rajtnál 7:00-kor. Az üdülési utalványt még aznap átadjuk a szerencsés nyertesnek. Az előnevezés megnyílt! Éljetek a lehetőséggel a kedvezmények és a helyszíni sorbanállás elkerülése végett és nem utolsó sorban a mi munkánkat is megkönnyítitek:) KÖSZÖNJÜK! Előnevezők figyelem: előnevezést csak a nevezési díj határidőre történő átutalásával együtt fogadunk el. Fizetési határidő: űrlap kitöltése + 5 munkanap, de augusztus 20. után történő előnevezés esetén legkésőbb 2015. augusztus 26.!!!

Idén a Magas-Bakony Teljesítménytúra az Észak-Dunántúli Kupa és a Cartographia Kupa része lesz! Induljatok Ti is a kupákon, vegyetek részt minél több teljesítménytúrán! A Cartographia Kupa 2015 évi kiírását és a túranaptárt itt találjátok, az Észak-Dunántúli Kupáét pedig itt. És ne feledjétek 2015-ben is lesz Cartographia Kupa fotópályázat, érdemes szép képeket készíteni a túrákon!

Ha tehetitek, töltsétek az egész hétvégét Bakonybélben, hiszen szombat este hagyományos Nyármarasztaló rendezvény lesz a településen. A tavalyi tapasztalatokból kiindulva javaslom, minél előbb foglaljatok szállást. Kedvező szálláslehetőségeket itt találtok.

Közkívánatra: a tavaly legnépszerűbb résztávon (20 km) indulók idén 2 útvonal közül is választhatnak. A 20B nem körtúra, de a logisztikában segítünk: a célból (Bakonybél) a rajtba (Csesznek) külön buszt indítunk a túra előtt, részletek hamarosan.

És ami még idén különlegesség: a távot szintidőn belül teljesítőket oklevélen túl idén jelvénnyel is jutalmazzuk. Tavaly előtt hűtőmágnes, tavaly kitűző idén pedig távonkénti jelvény a kiváló sporttársak jól megérdemelt jutalma:)

Támogatóink:

http://gyorplusz.hu/

A Győr+ Média Zrt., mint a Győr+ Hetilapot, a Győr+ Rádiót, a Győr+ TV-t, valamint a Győr+ Online internetes hírportált egységbe foglaló médiaközpont, Győr meghatározó, erős véleményformáló jelentőséggel bíró kommunikációs csatornája, a helyi hírek forrása.

Legyen szó írott, elektronikus, audio, avagy audiovizuális sajtóról, a Győr+ Méda Zrt. teljes körű szolgáltatást nyújt a Győr és vonzáskörzetében élő lakosság, vállalkozások és vállalatok számára. Teszi mindezt azért, hogy első kézből tájékoztasson, megbízható módon és hitelesen közvetítse a friss híreket, információkat a nagyközönség számára

Szépalma Hotel

Hazánk talán legeldugottabb szállodája, amelyet megtalálni mégis könnyebb, mint néhány nap után magunk mögött hagyni. Már az első látogatás alkalmával úgy érezzük, mintha haza érkeztünk volna ide. Nyugalom és szerető gondoskodás fogad itt bennünket sok ezer hektár erdő biztonságot jelentő védelmében. És persze sok minden más is...

Trekwolf - Hegyi vezetés

ÚJABB KIHÍVÁS UTÁN NÉZNÉL? A 2015-ös Magas-Bakony Teljesítménytúra összes résztvevőjének a Trekwolf Kft. fejenként egy 5.000,- Ft értékű kedvezményre jogosító kupont ajánl fel, amely felhasználható a Trekwolf túráin a honlapon leírtak szerint.

A Trekwolf Kft. egy 2008-ban alakult és Magyarországon az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező, folyamatosan növekvő, hegyi/magashegyi túraszervező vállalkozás, kifejezetten a kis létszámú, hegyi és trekking túrákra orientálódva: www.trekwolf.hu. Kínálunk túrákat a tapasztaltabb, hegyi túrákban jártas, hegymászás felé kacsintgató érdeklődőknek, és a könnyebb, de kalandokban és érdekességekben bővelkedő kirándulásokat kedvelő amatőr természetjáróknak is, akár egyénileg, családilag gyermekekkel, vagy csoportosan, baráti, munkatársi közösségeknek.

Cartographia - A térképszakértő

A Cartographia kiadó Magyarország legrégebbi térképészettel foglalkozó cége, amely nemrég ünnepelte 60. évfordulóját. Az 1954-ben alapított Kartográfiai Vállalatot 1993. januárja óta ismeri Cartographia néven az ország, és partnereinknek köszönhetően sokan mások is világszerte. 

Pannon Csillagda

A Pannon Csillagdában 400 m² alapterületű csillagászati és űrkutatási kiállítás fogadja a látogatókat. Megismerhetjük a híres Gibeon meteoritot, több száz éves, antik távcsöveket, Galilei  felfedezéseit, kísérleteit, a tengerészek csillagászati navigációját, az űrkutatás legnagyobb expedícióit: a Holdutazást (Apollo program), és a Mars felfedezését. A Magas-Bakony teljesítménytúrán résztvevőket idén is megjutalmazza a Pannon Csillagda! A túrázók egy film+ szolgáltatásra feljogosító kupont kapnak, amellyel megnézhetnek egy filmet a planetáriumban a Csillagda felkeresése során!

Várvölgy Vendéglő Csesznek

Mi mindig betérünk, ha a Bakony egyik legszínesebb, legsokoldalúbb településén járunk.
Tudjuk, hogy a teljesítménytúra nem verseny, de.... 
A Cseszneki Várvölgy Vendéglő idén is felajánl a náluk áthaladó távokon (50 és 20B) legkorábban beérkező teljesítőinek egy-egy két fős ebéd, vagy vacsorameghívásra (természetesen italfogyasztással együtt) jogosító kupont, melyet célba érkezéskor a legfürgébb Sporttársunknak át is nyújtunk. Ha Cseszneken jártok, mindenképpen látogassátok meg ezt a hangulatos, kitűnő konyhájú éttermet. 
A vártól mindössze 500 méterre, kellemes környezetben, barátságos vendéglátással, házias ételekkel és falusi ízekkel várják a hozzájuk betérni vágyókat! Ételeiket gluténérzékenyek, illetve tejérzékenyek számára is elkészítik. Az étterem elfogad: Bankkártyát, Erzsébet-utalványt, SZÉP kártyát (OTP, MKB, K&H). 

Erzsébet Vendégház Csesznek

"A Bakony-hegység szívében, csodálatos természeti környezetben, a Cseszneki vártól 200 méterre található az Erzsébet Vendégház.
Kényelmes, összkomfortos szobákkal, apartmanos elhelyezéssel,
igény szerint félpanziós ellátással várunk Benneteket.
Dézsás fürdőzés, fürdőmedence, finn szauna, játszótér, bográcsozó, grillező, pihenőkert, sporteszközök, íjászkodás, lovaglás, viaferrata felszerelés kölcsönzés, pincés borkóstolás vár benneteket.
Ételspecialitásunk: Cseszneki Kemencés Csülök, burgonyával, 
ízletes körettel, savanyúsággal, vörösborral, vagy üdítővel kínáljuk.
Pihenj meg Cseszneken, és fedezd fel a Bakony vadregényes tájait!
H-8419 Csesznek, Wathay F. utca 55-57.
T.: +36 88 329-345; mobil: 20 9258-852
Email: szallas@erzsebetvendeghaz.com
www.erzsebetvendeghaz.com
Vendégházunk egész évben nyitva tart."
Az idei Magas-Bakony Teljesítménytúránkra felajánlottak egy üdülési utalványt 2 fő részére 2 éjszakára előzetesen egyeztetett időpontban! Az utalványt Facebook-os játékunk után fogjuk kisorsolni. Részletek hamarosan... Addig is, ha Cseszneken jártok, keressétek fel a vendégházat!

Csokoládé Múzeum

RP OUTDOOR Túrafelszerelés

Minden, ami a túrázáshoz kell!
A Magas-Bakony teljesítménytúrát 20%-os kedvezménykuponnal támogatják, melyet minden résztvevő megkap! Jó túrázást Mindenkinek!
Teljes RP Outdoor választék, állandó akciók, alkalmi ajánlatok. VauDe, Sandstone, Havy Tools, Zajo, Lafuma ruházat, HanWag, Merrell, Olang, Grisport lábbelik, Petzl, Edelrid, Zajo, Baladéo, stb., felszerelések. Győr, Korányi F. tér 18. 
Nyitva tartás: Hétfő-Péntek: 9.00 - 17.00; Szombat: 10.00 - 13.00.

Bakonybél Település Önkormányzata

További információk:

Magas-Bakony Teljesítménytúrák

FB Magas-Bakony Teljesítménytúrák

 

 

2014. július

A Magas-Bakony teljesítménytúrán résztvevőket idén is megjutalmazza a Pannon Csillagda! A túrázók egy film+ szolgáltatásra feljogosító kupont kapnak, amellyel megnézhetnek egy filmet a planetáriumban a Csillagda felkeresése során!

https://www.bfnp.hu/magyar/oldalak/a_csillagok_birodalma/

 

 

 

Az idei évben a Magas-Bakony teljesítménytúrák mind a négy távja a Cartographia Kupa túramozgalom része.

Az ötödik alkalommal meghirdetett Cartographia Kupa célja a 
teljesítménytúrázás népszerűsítése, hazánk természeti 
szépségeinek megismertetése.

A túrasorozat kiírója: Cartographia Kft.
Koordinátor: Tipográfia Testedző Egyesület

A túramozgalom keretében hagyományteremtő jelleggel évről évre hasonló elv alapján kiválasztva, más-más tájegységek más-más túrái kínálják a teljesítés lehetőségét. A 2014-es évben 22 teljesítménytúra (köztük a Magas-Bakony) és a Közép-dunántúli Piros Vándorlás két tetszőleges túranapja került bevonásra.

A kupa részletes túranaptárát lásd itt:

http://www.cartographia.hu/turak/

 

Tudjuk, hogy a teljesítménytúra nem verseny, de.... 

A Cseszneki Várvölgy Vendéglő felajánlásának köszönhetően az 50 és a 30 km-es táv legkorábban beérkező teljesítői egy-egy két fős ebéd, vagy vacsorameghívásra (természetesen italfogyasztással együtt) jogosító kupont kapnak ajándékba. Ha Cseszneken jártok mindenképpen látogassátok meg ezt a hangulatos, kitűnő konyhájú éttermet.

Ezúton is köszönjük a felajánlást!

http://www.varvolgyvendeglo.hu/ 

2013 Andras Ducz / Powered by ENICRA